5 korakov do izbire najboljših rolet

Skoraj vsaka nova ali renovirana hiša je opremljena z roletami. Naše stranke cenijo prednosti rolet: ohranjajo primerno toplotno izolacijo in obljubljajo nižje stroške gretja. Zagotavljajo tudi zaščito pred hrupom in premočno svetlobo, ohranjajo prijetno temperaturo v hiši med visoko vročino ter dajejo občutek intime in varnosti. Vrst rolet je mnogo, katere izbrati? Spodaj boste našli 5 dejstev, ki vam bodo pomagala do prave odločitve.

  1. Najboljše odločitve glede nakupa rolet se sklenejo v fazi gradnje doma. Nekatere vrste rolet zahtevajo predhodno planiranje in pripravo za vgradnjo v okensko preklado. Potrebna je izdelava primerne odprtine, v katero bo škatla rolet nameščena. To velja za primer vgradnih rolet, ki so najprimernejše za energijsko varčne domove ali pasivne hiše. Njihova prednost je učinkovita izolirana škatla, ki zmanjšuje toplotne mostove. Škatla je nameščena pod omet in popolnoma nevidna.
  1. Naslednji tip rolet je popoln za še nedokončane domove, kjer rolete v začetku niso bile načrtovane. Naokenske rolete so nameščene v nišo, za nakup pa se lahko odločite tudi ob menjavi ali popravilu oken. Tudi v tem primeru je škatla lahko skrita pod omet. Če izbirate med vrstami rolet, ne pozabite na potreben prostor za namestitev škatle.
  1. Če prenavljate hišo, a ne planirate menjave oken ali je vaša hiša že popolnoma končana, so najboljša rešitev predokenske vidne rolete. Nameščene so na fasado nad okensko nišo. Montaža ne zahteva predhodnega planiranja med gradnjo, rolete pa se lahko prilagodijo vsem vrstam oken. Škatla je lahko pobarvana v katerikoli RAL barvi in se ujame z zunanjostjo vašega doma.

Vgradne rolete 

Podometne rolete 

Nadokenske vidne rolete 

4. Po izbrani vrsti rolet, vam preostane še izbira barve škatle in premaza, kot tudi izbira vrste odpiranja (ročno ali avtomatsko). Moderna oprema rolet omogoča priročen nadzor rolet z brezžičnimi oddajniki, kot tudi programiranje privzetih funkcij, ki se prilagodijo na življenjski stil posameznika. Vredno si je zapomniti, da avtomatsko upravljanje ni le priročno, ampak tudi zmanjšuje toplotne izgube in obljublja prihranke na daljši rok.

5.Ko izbirate rolete najvišje kvalitete, je priporočljiv nakup izdelkov priznanih znamk. Da bi do največje mere izkoristili njihovo delovanje, je potrebna tudi profesionalna namestitev. Izdelki KRISPOL so na trgu že več kot 20 let, ponujamo pa tudi 5 letno garancijo na vse izdelke za dom. Naši poslovni partnerji nudijo profesionalno namestitev in svetovanje.