V naši ponudbi najdete rolete za starejše tipe domov in tiste, ki šele nastajajo. V slednjem primeru so idealne vgrajene rolete KALIMA RZ, ki najbolje zadržujejo toplotne izgube. V naši ponudbi najdete tudi KALIMA RN in KALIMA RS.


5 let garancije


Izdelek po meri


Prenesi brošuro

Izolacija

Izolacijske sposobnosti so v našem okolju pomembne skozi celo leto. Pozimi zmanjšujejo stroške gretja, med poletno vročino pa ohranjajo prijetno temperaturo notranjosti, poleg tega pa lahko kadarkoli sobo zatemnite, kar je priročno za otroške spalnice.

Udobje

Rolete zagotavljajo občutek varnosti in intime, ponoči pa varujejo pred neželenim hrupom in lučmi od zunaj. Vgrajeni komarniki ščitijo pred insekti, če okno pustite odprto.

Varnost

Dobra inštalacija oken in ojačane rolete, ki ponujajo možnost povezave z alarmom ali se poljubno opremijo z varnostnimi dodatki, so učinkovita in praktična zaščita pred vlomom. Zahvaljujoč vgrajenemu varnostnemu sistemu se rolete lahko prilagodijo tako, da zakrivajo pogled v notranjost hiše.

KALIMA RZ

Vgradne rolete

Če vam je pri izbiri rolet najpomembnejša toplotna in akustična izolacija, še posebno v primeru gradnje pasivnih hiš, so vgradne rolete KALIMA ROW najboljša izbira za vas. Ta sistem je mogoče vgraditi le ob predhodnem načrtovanju v fazi gradnje hiše, saj je le takrat možno zgraditi poseben prostor nad okni, v katerega bo škatla rolete nameščena.

Takšne rolete, načrtovane že med gradnjo hiše, vizualno obogatijo dom in občutno izboljšajo izolacijske sposobnosti. Škatla je nameščena v okensko preklado, vodila pa na levo in desno stran oken. To omogoča neovirano navijanje in odlično ogrevanje rolet, zmanjšuje pa toplotne izgube čez ti. toplotne mostove. Rolete KALIMA je možno namestiti tudi na drsna okna – tako na model HST kot na model PSK.

KALIMA RN/RT

Nadokenske podometne rolete

Pri hišah, kjer preklada ni bila posebno oblikovana, je mogoče namestiti rolete KALIMA RN ali KALIMA RT, ki so primerne za domove z ožjimi debelinami sten. Prednost tega tipa rolet je estetski in diskreten videz.

Takšne rolete se namestijo skupaj z okni. Škatla je nameščena v niši pod preklado, rolete pa so lahko enojno ali dvojno ograjene ali pa sploh ne. Montaža je možna med gradnjo hiše ali ob menjavi oken. Tehnične izboljšave omogočajo namestitev nadokenskih rolet KRISPOL tudi na drsna vrata – tako na model HST kot tudi na model PSK.

KALIMA RS/RR

Predokenske vidne rolete

Tudi ko je hiša že končana, lahko namestite rolete KALIMA RS ali RR. Njihova škatla je nameščena na fasado tik nad preklado. Ta sistem je najbolj vsestranski. Namestitev rolet je možna na večino stavb, ne glede na njihovo uporabo in tehniko navijanja.

Škatla je na voljo v dveh verzijah: okrogla (RR) ali nagnjena za 45°. Škatla, v katero se rolete navijajo, je nameščena nad oknom na fasado ali na okno. Rolete se vizualno lahko prilagodijo fasadi in ostalim arhitekturnim elementom.

DELI ROLET

Oglejte si zgradbo rolet, da boste bolje razumeli njihove funkcije in se lažje odločili kateri tip rolet in kakšno barvo izbrati.

  1. ŠKATLA

Videz škatle je odvisen od tega, ali je škatla skrita pod ometom ali vidna. Če je škatla vidna, lahko izberete katerikoli izbrano barvo ali vzorec.

  1. ROČIČNA GRED IN POGON

Škatla, v katero se navijajo rolete, ima lahko ročno ali električno upravljanje.

  1. ROLETNE LETVE/LAMELE

Sestavljen je iz aluminijastih profilov, polnjenih s poliuretansko peno. Na voljo je v treh različnih velikostih profilov in več kot 20 barvah.

  1. SPODNJA LETEV

Spodnja letev je eden od elementov letev. Zaključena je s tesnilom, lahko pa se jo opremi z varnostnimi dodatki.

  1. VODILA

Glede na aluminijast ali PVC sistem, so vodila opremljena s ščetkastimi tesnili, ki zagotavljajo tiho in tekoče delovanje rolet.

MODERNA AVTOMATIZACIJA ROLET

Brez dvoma so avtomatske rolete postale standard. Zagotavljajo udobje, olajšajo varčevanje z energijo in izboljšajo učinkovitost protivlomne zaščite. Izkoristite široko izbiro možnosti upravljanja in prilagodite potrebe vašim željam.

Vrste gonil

Gonila rolet so nameščena v jekleno škatlo, v katero se navijajo rolete ob dvigovanju. Gonila se razlikujejo v učinku, ki je odvisen od dimenzij in teže rolet, v vrsti upravljanja, kot tudi v metodah nameščanja končne pozicije rolet, tj. kje se rolete ustavijo, ko so popolnoma spuščene ali dvignjene. Ob izbiri gonila je pomembno biti pozoren, če je ta opremljen z zaznavanjem preobremenjenosti. Rolete se tako ustavi ob odkritju povečanega odpora, to pa zaščiti motor pred preobremenitvijo.

Sprejemniki

Radijsko vodene naprave morajo biti opremljene s sprejemniki ali napravami, ki sprejemajo signale oddajnika. Če v začetku izberete daljinsko upravljanje, vam bo prodajalec svetoval namestitev motorja z vgrajenim sprejemnikom. V primeru spremembe načina upravljanja, boste morali kupiti ločene sprejemnike. Najpogosteje so nameščeni znotraj škatle.

BARVNA PALETA

Ogrodje rolet je na voljo v več kot 20 barvah, okvir pa kot ostali produkti KRISPOL v več kot 200 barvah RAL ali OKLEIN.

GALERIJA IDEJ

Oglejte si galerijo referenčnih rolet KRISPOL.

Oglejte si ostale izdelke za dom KRISPOL.

Okna PVC

Žaluzije

Vhodna vrata

© 2023 Krispol - Moja vrata