Ena od najnovejših možnosti zaščite oken, vitrin in steklenih fasad. Zunanje žaluzije postajajo vedno bolj popularne na trgu. So moderen element, ki stavbam doda lahek videz. Nameščene so na zunanjo stran oken in namenjene stavbam z veliko steklenimi površinami ali steklenimi fasadami.


5 let garancije


Izdelek po meri


Prenesi brošuro

UPORABNOST IN UDOBJE

V primeru energijsko varčnih in pasivnih hiš, so okna navadno nameščena na južni strani hiše in tako izpostavljena prekomerni sončni svetlobi. Uporaba žaluzij ščiti pred svetlobo in daje občutek intime.

Vredno je omeniti, da žaluzije zagotavljajo učinkovit toplotni ščit in pomagajo pri klimatizaciji. Med površjem letvic in steklom nastane toplotna zračna pregrada, ki upočasni prehajanje toplote. Tako lahko ob zunanji temperaturi 35°C v notranjosti hiše ohranite prijetnih 10°C.

PREDNOSTI ŽALUZIJ

  • Lahko in preprosto aluminijasto ogrodje
  • Zaščita in toplotna regulacija
  • Visokokakovosten premaz
  • Enostavno upravljanje

Lahek in preprost okvir 

Vodila in letvice so narejene iz aluminija, ki odlično kljubuje vremenskim razmeram, ter zaščitene z visokokakovostnimi zaščitnimi barvami. Povprečna teža žaluzij je 2-3kg na m² in tako ne obremenjuje strukture stavbe.

Zaščita pred hrupom in odpornost na vremenske razmere 

Zunanje žaluzije učinkovito zmanjšujejo hrup in imajo dodatne stabilizatorje v obliki stranskih vodil ter jeklene vrvice, prekrite s PVC-jem, ki ščitijo steklene površine pred vremenom.

Visokokakovostna zaščita

Letvice žaluzij so zaščitene s kakovostnimi barvami, odpornimi na vremenske razmere, in so na voljo v izbranih barvah palete RAL.

VRSTE LETVIC

Ključen element izdelka so letvice. Letvice so aluminijaste ploščice v obliki črke C ali Z. Širina je odvisna od vrste žaluzij.

Na voljo so v dveh širinah:

  • C80 letvica v obliki črke C z 80mm širino
  • Z90 letvica v obliki črke Z z 90mm širino

Lamela C80

Lamela Z90

Žaluzije omogočajo prosto prilagoditev svetlosti in toplote notranjosti. Žaluzije lahko dvignete in spustite ali spremenite naklon letvic. Zgornji del letvic je običajno zaščiten s premazom ali posebno izbranimi zaščitami. Stranska vodila lahko skupaj z zaščito uskladite z zunanjostjo hiše v katerikoli izbrani barvi RAL.

Vrste žaluzij

Standardne zunanje žaluzije s profilom C80 ali Z90

Nadokenske žaluzije s profilom C80 ali Z90

Preprosto upravljanje

Odpiranje in zapiranje pod kotom 90° in 180° omogoča udobno nastavitev svetlosti notranjosti.

Upravljanje s pomočjo električnega motorja

Električni motor je postavljen v sredino žleba. V vseh vrstah zunanjih rolet je uporabljen en sam žleb. Žaluzije so lahko med sabo povezane, kar je prednost iz ekonomskega vidika, ker en motor lahko upravlja dvoje ali več žaluzij. Standardne žaluzije so opremljene s pogonom, ki se upravlja preko kabla, kot ga imajo rolete SOMFY. Pogon je na voljo v seriji RTS ali IO homecontrol.

 

 AVTOMATSKO ZAZNAVANJE VREMENA

Zunanje rolete se lahko nadgradijo z avtomatskim sistemom zaznavanja vremena.

Širok izbor senzorjev za sonce in veter vam omogočijo popolno avtomatizacijo rolet, ki bodo same prilagodile svetlost prostorov ali jih zaščitile pred sunkovitimi vetrovi.

Solaris UNO avtomatski senzorji za sonce in veter

Svetlobni senzor CHRONIS L (2m)

BARVNA PALETA  

Paleta barv in vzorcev vam omogoči izbiro unikatnega stila.

Moderni minimalizem

Sledimo najnovejšim trendom in tako ponujamo čiste svetle tone, kot tudi elegantne sive odtenke – od svetlih do antracitnih.

Lesni dekor

Barve v videzu lesa za tiste, ki cenijo tradicionalen videz hiš.

Žive barve

Realiziramo vse kreativne ideje naših strank.

GALERIJA IDEJ

Oglejte si galerijo referenčnih žaluzij KRISPOL.

Oglejte si ostale izdelke za dom KRISPOL.

Okna PVC

Vhodna vrata

Garažna vrata

© 2023 Krispol - Moja vrata